mökit

Särkiniemen-Veijarivuoren kesämaja-alueella on nyt vähän alle 200 mökkiä.
Nykyinen maanvuokrasopimus on voimassa vuoden 2032 loppuun asti.

Mökkien ulkonäkö, koko ja mittasuhteet on määritelty Helsingin kaupungin rakentamistapaohjeessa ja sen liitteissä. Alueen vanhimmat mökit ovat 7 m2 kokoisia, uusimmat ovat 14 m2 ja väliltä löytyy eri kokoisia mökkejä kunkin rakennusvuoden määräyksistä riippuen. Mökkejä on huollettava ja pidettävä asianmukaisessa kunnossa. Siirtomökkejä lukuunottamatta mökit saa myös laajentaa nykyisten määräysten mukaisiksi. Ohjeista ja niiden soveltamisesta voi kysellä Helsingin kaupungin Kaupunkitilayksiköstä, Marjatta Uusitalo, puh 09-31026350

Mökeissä ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä. Useimmat lämmitetään puu- tai öljykaminalla ja vesi haetaan vesipisteistä, joita on runsaasti. Alueella on kesävesi, jonka avaamisesta keväällä ja sulkemisesta syksyllä vastaa Helsingin kaupunki. Vesipisteiden hanat ovat mökkiläisten vastuulla ja rikkinäiset on viipymättä korjattava tai niistä ilmoitettava yhdistyksen hallituksen vastaavalle toimihenkilölle.
Mökkiläisten käytössä on yhteiset puuseet, joiden hoito on yhdistyksen vastuulla.

Mökkeihin ei saa rakentaa saunaa eikä kellaria. Korkeintaan 2 m2 ulkovaraston saa rakentaa mökin seinustalle.

Mökkien ympäristö on pidettävä siistinä ja mahdollisimman luonnonmukaisena, eikä sitä saa rajata aidoilla tai istutuksilla.

mökit
huone
osoite